dimarts, 12 de novembre de 2013

CAMPANYA CAP MENJAR A LA BROSSA

CAMPANYA CAP MENJAR A LA BROSSA

Benvolgudes famílies, AMPA i escola, des del menjador us fem una proposta molt interessant! es diu CAP MENJAR A LA BROSSA.
Volem compartir amb vosaltres aquesta iniciativa tant engrescadora, que treballarem al llarg de tot el curs amb els nois i noies del menjador de l'escola; també us volem convidar a participar des de casa, per gaudirde jocs i activitats amb la vostra canalla.Aquesta proposta, té per objectiu implicar els  infants i les famílies en una experiència educativa que els permeti aportar les seves idees per afrontar el problema del malbaratament alimentari i per dur a terme accions de sensibilització a les seves comunitats.


Treballarem el tema del malbaratament alimentari al voltant de quatre grans qüestions:

1.  Comprar. Com comprem? una bona planificació de les compres i dels nostres àpats pot ajudar a reduir el malbaratament alimentari? els aliments que comprem ens aporten els nutrients necessaris per dur una dieta equilibrada? ens fixem en els residus que genera allò que comprem? Hi ha alternatives?
2. Conservar. Com guardem? sabem com conservar de la manera més adequada cada aliment? com organitzem les nostres neveres? tot ha de conservar-se al frigorífic? quina relació té això amb el malbaratament alimentari?
3. Gaudir. Menjar, a més a més de ser un acte nutritiu, també és un acte social, de convivència i d’identificació cultural. Sovint, però, es converteix en una mena de cursa on qui guanya és qui més de pressa deixa el plat buit . Recuperar l’acte de menjar com un espai de plaer, de trobada, de conversa, de tranquil·litat és l’objectiu d’encetar una reflexió entorn d’aquest tema.
4. Transformar. Podem allargar la vida útil dels aliments? i de les sobres? la màgia i la química de la cuina ens permet transformar tot el que mengem abans de llençar res a la brossa. I una qüestió més….Com podem reduir l’impacte mediambiental dels embolcalls? animent-nos a  transformar el seu ús….

També us posem la informació del bloc i els diversos enllaços:

Bloc general: http://projectes.esplai.org/capmenjaralabrossa/ 
Activitats: http://projectes.esplai.org/capmenjaralabrossa/activitats-daprenentatge/
Recursos: http://projectes.esplai.org/capmenjaralabrossa/recursos/

A continuació, també us expliquem què farem:
- Taller de cuina creativa
- Treballarem els bons hàbits al menjador
- Farem un spot publicitari

Us demanem la vostra col·laboració a casa, per poder gaudir tothom d'aquestes activitats.
LA VOSTRA AJUDA ÉS IMPRESCINDIBILE!

Moltes gràcies!
Equip de monis Nus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada